Projects

Ένα πρόγραμμα Ambassador για την υποστήριξη ενός ριζικού Culture Transformation

Η πρόκληση

Τον Μάρτιο του 2018, η Philip Morris International ανακοινώνει παγκοσμίως το νέο της όραμα για ένα μέλλον χωρίς καπνό και την κυκλοφορία του IQOS, του πρώτου προϊόντος καπνού χωρίς καύση.

 

Η Παπαστράτος είναι μια παραδοσιακή εταιρεία καπνού που ιδρύθηκε το 1930 στην Ελλάδα και τώρα είναι θυγατρική της Philip Morris International. Ακολουθώντας το νέο όραμα για ένα μέλλον χωρίς καπνό, ένα transformation σε όλη την εταιρεία ξεκινά από αυτήν τη ριζική αλλαγή των προϊόντων.

 

Όλα έπρεπε να αλλάξουν. Η παραγωγή παραδοσιακών τσιγάρων στράφηκε στην παραγωγή Heets (τα καπνά που χρησιμοποιούνται με προϊόντα IQOS) και η εμπορική οργάνωση λάνσαρε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο —  σε λιγότερο από ένα χρόνο. Όσο ριζοσπαστική ήταν η καινοτομία των προϊόντων, τόσο ήταν και η απαραίτητη αλλαγή για την εταιρεία προκειμένου να υπάρξει εμπορική επιτυχία.

 

Το 2018, η Παπαστράτος ζήτησε από την Vivid Vibes να βοηθήσει στο transformation της εταιρικής κουλτούρας της, με βάση ένα σύνολο νέων βασικών συμπεριφορών — οι οποίες ήταν κρίσιμες για την επιτυχία του νέου οράματος.

 

 

Η λύση μας

Thrivers, ένα πρόγραμμα ambassador για να καθοδηγήσει τα tribes

 

Για να πετύχουμε αυτό το transformation, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ambassador που βασίζεται στο μοντέλο του tribal leadership. Εκπρόσωποι όλων των φυλών του οργανισμού, επίσημοι και ανεπίσημοι, έγιναν μέρος μιας ανοιχτής ομάδας με έναν μόνο σκοπό — να επεξεργαστούν το νέο όραμα και τις συμπεριφορές, και να τις εφαρμόσουν στην καθημερινή τους εργασία.

 

Χρησιμοποιώντας πολλαπλά εργαλεία και τεχνικές — από ανοιχτές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια, training-sessions, συνεντεύξεις, κλπ — η ομάδα μπόρεσε να αποκτήσει μια βαθιά κατανόηση και να ενσωματώσει τις νέες συμπεριφορές. Έτσι, γίνανε καθοδηγητές για την εταιρεία τους, και όχι μόνο παραδείγματα προς μίμηση.

 

 

Services: Culture
#culture #transformation #ambassadors #tribes